divendres, 24 de juliol del 2015

Un vi insultantment deliciós.

Neix El Xitxarel·lo, un blanc jove 100% xarel·lo que farà les delícies dels millors paladars, i les llengües més afilades.

Manifest


L’insult català té el seu fonament en la pagesia. La nostra llengua, òrfena de protecció política i cultural durant segles, deu la seva continuïtat al poble, i el tarannà dels seus renecs a la mala llet del pagès català. No és d’estranyar per tant que la vinya, juntament amb l’església, sigui la font més inesgotable d’improperis catalans. “Aixafaterrossos”,  “pastafanguer”, “pelacanyes” o “saltamarges”, són alguns exemples de paraules malsonants que neixen al camp, l’espai més representatiu de creació i divulgació de l’art de l’insult. És per això que hem volgut retre un homenatge al renec català tornant al seu origen: la vinya. Aquest vi és per aquells que pensen que la millor forma de mantenir vives les tradicions, és practicant-les. Salut!






Insultantment   xarel·lo.

El Xitxarel·lo és un vi blanc elaborat amb la varietat autòctona del Penedès per excel·lència: el xarel·lo. Una varietat molt estimada, resistent a la sequera i la calor,que ha sabut vèncer el pas del temps i esdevenir l’essència del nostre territori. A nosaltres, el xarel·lo ens recorda una mica al renec català, pel simple fet que, per fer-lo perdurar, l’hem de fer passar per la nostra boca.

Si hi ha un bon lloc per fer créixer xarel·lo, sens dubte és el Penedès. La seva diversitat climàtica, i el contrast entre les temperatures màximes i mínimes, permeten que aquesta varietat arribi a nivells d’excel·lència únics. El Xitxarel·lo neix a la finca de Mas Cortei, situada a 340m del nivell del mar al municipi de La Granada, al bell mig de l’Alt Penedès.

Les vinyes van ser plantades per antics arrabassaires durant la dècada dels 50, i són un exemple de la bona adaptació del Xarel·lo a la comarca. Els ceps, assolats en un terroir argilós i sorrenc, tenen una gran capacitat d’acumulació d’aigua gràcies a la riera que bordeja la vinya. Un vi ben parit i ben criat en un lloc idoni!

nota_cata
Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net i brillant. Primerament notem aromes on la fruita blanca es presenta madura, dominada per un fons cítric i floral amb tocs subtils de fonoll i gessamí. En boca té un bon atac, fresc i mineral amb un pas sedós. Postgust amb bona acidesa acompanyada de tocs afruitats i cremosos que li donen un bon volum i densitat característica del xarel•lo amb un final llarg i agradable. Recomanem maridar el Xitxarel•lo amb plats de marisc i peix, amanides, arrossos i també carns blanques.

nota_cata_taxa
De color groc pàl·lid, lleugerament gamarús i galifardeu. Aroma d’intensitat mitja amb notes de fatxenda, tarambana i un lleu record d’esquilatontos. En boca és força malparlat. Gaudeix d’una estructura molt suau i ben equilibrada, que ens recorda a la mare que el va matricular. Ideal per acompanyar amb tot tipus de flipamandonguilles i botiflers. Elaborat on Jesucrist va perdre l’espardenya, el Xitxarel·lo és un vi d’allò més indicat per agafar una borratxera com un piano, com una casa, i si s’escau, com un temple.





Salut i força, i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada