dimarts, 15 d’octubre del 2013

Sitges prepara un any mes les seves pantalles per passar por i deixar fascinar-se per la ciencia ficció.

La "red carpet" de Sitges es prepara per acollir glamour, talent i mites del fantàstic
Rostres mundialment coneguts, mites del gènere, personatges de culte, professionals de sòlida trajectòria, a més d'una llarga llista de talents del país, trepitjaran la catifa vermella de Sitges 2013 .

El Festival, que celebra enguany la 46a edició entre el 11 i el 20 d'octubre, acollirà noms rellevants del món fantàstic com Takashi Miike, Alejandro Jodorowsky, Terry Gilliam, Eli Roth o Jorge Dorado, mentre que el glamour el portaran actors com Elijah Wood, Taissa Farmiga, Sharni Vinson, Carlos Areces o Simón Andreu .
La crisi colpeja fort al cinema i la cultura . Encara que, tot i això , també constitueix una oportunitat per afavorir la irrupció de nous formats i expressions d'un cinema que vol mantenir el seu rol com a catalitzador i generador d'il·lusions i llenguatges creatius. Sitges, conscient d'aquesta tendència i sensible als gustos i afinitats dels seus fans, obre la porta als treballs i propostes que ja s'han convertit en una realitat dins de la cultura popular actual. El Festival reafirma el seu compromís amb el talent, la creació, la indústria i la propietat intel·lectual.
El Fantàstic ocupa una bona part de la programació amb quatre seccions més del gènere: Fantàstic Especial, Fantàstic Gal·les, Fantàstic Competició i Fantàstic Panorama Especial. Es tracta d'una àmplia profusió de treballs signats per mítics realitzadors i habituals de Sitges, com Neil Jordan, Terry Gilliam, Robert Rodríguez, Alejandro Jodorowski, Vicenzo Natali, Brad Anderson o Kiyoshi Kurosawa.
Álex de l'Església ha estat rebut amb entusiasme i calidesa a Sitges, on ha afirmat sentir-se com a casa. El cèlebre director ha destacat l'interès d'un festival dedicat al cinema de gènere, amb públic molt especial, i ha explicat algunes idees darrere de la seva obra cinematogràfica. A més, ha declarat que la indústria cinematogràfica ha de donar més opcions al públic espanyol. Així mateix, el director del Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona, Carlos Rodríguez, ha visitat Sitges per presentar el Catàleg de Cinema d'Autor. Amb Ángel Sala, ha destacat la necessitat que la producció, distribució i exhibició cinematogràfiques trobin noves formes d'articulació a l'Estat.

Dit aixó... bon festival i... ens veiem a taula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada