dimecres, 13 de març del 2013

Festival Internacional de Patchwork Sitges 2013.
Un any més i després de l'èxit de l'edició 2012, amb més de 12.000 persones, l'AEP organitza una nova edició amb espectaculars exposicions, cursos, gran fira comercial i altres moltes activitats.
Aquest esdeveniment, que tedra lloc entre els dies del 14 al 17 de març d aquest mes de març, estarà situada en dues carpes al passeig Marítim. També es podran visitar exposicions d'artistes nacionals i internacionals (Keiko Goke, Anna Dolányi, etc.) Distribuïdes en edificis emblemàtics de la població (Venda d'entrades a l'entrada de les exposicions).
Repassant una mica el seu origen, el patchwork és un mot anglès, que significa treball de pedaç, o el que és el mateix, confeccionar peces unint fragments de teles de diferents tipus i colors, conegut també com a treball amb pegats o simplement pegat.
El patchwork, l'aplicació i el encoixinat són tres tipus de tasques tan relacionats entre si que poden fins i tot, utilitzar en conjunt.
Probablement aquestes tres tècniques es troben entre les formes més antigues de costura, i la seva intervenció, es va deure segurament més a les seves necessitats a les pretensions ornamentals, ja que hauria de passar molt temps abans que comencessin a utilitzar amb aquestes finalitats. El seu origen data d'èpoques molt antigues, encara que és molt difícil precisar una data sobre això., Perquè tot i haver-se trobat mostres de tots ells, com una botiga funerària egípcia de patchwork i aplicacions del segle IX a. de C., una funda per cadira de muntar amb aplicacions de feltre del segle V o IV a. de C. trobada en el sud de Sibèria, i una catifa encoixinada de la regió de Turania, al costat del Mar Negre, que data del segle I a. de C. (Les vores estan adornats amb sanefes de formes aplicades farcides amb dibuixos lineals embuatats, realitzats a repunt), la complexitat d'aquests treballs fa pensar que el naixement d'aquestes tècniques és fins i tot anterior.
Així doncs, aquesta setmana es donaran cita tot amant del món de "Patchwork" al nostre particular paradís, aquests dies regat per les pluges.
I com no, les portes de casa nostra estan obertes per sadollar la gana de tot aquell desitgi deixar-se embolicar per la nostra saborosa i suculenta cuina.

Bon Profit i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada