dimarts, 19 de juliol del 2011

Desde Rueda

En un ambient on regna el silenci, la osuridad i la pau, descansen desenes d'ampolles. Ampolles que van desenvolupant les seves millors qualitats en la seva intimitat, en la seva solitud. Ampolles que dormen esperant a ser obertes en alguna ocasió especial, celebració o simplement ser testimoni d'una interessant xerrada entre dos amics o una declaració d'intencions d'alguns sentiments que vulguin ser manifestats.

Vins negres, blancs, rosats, dolços, caves ... guarden amb zel el secret del seu celler. Un celler plena de vida (ja que el vi és un ésser viu), juvenud, maduresa, saviesa ... portadors de centenars d'anys de coneixements d'aquells cellerers que un dia els va veure néixer. I frescor, alegria i elegància que ens regalen els vins blancs.
Xarel.lo, parellada, moscatell, malvasia de Sitges, albariño, garnatxa blanca, picapoll ... i verdejo, com no.

Vins de la denominació d'origen Rueda que no deixen mai de sorprendre. Com un "nou" entre nosaltres: Labores de Unzu.
Aroma potent i nítid amb record de fruita tropical, matisos de fruites verdes i típiques notes selvàtiques de la varietat verdejo caracteritzen aquest nou vi de Unzu Propiedad, elaborat per Julián Chivite López a les seves instal.lacions a Nava del Rei, i amb el qual el seu autor cerca satisfer, i ho aconsegueix, els paladars dels amants dels blancs amb personalitat.
Procedeix de parcel·les seleccionades amb un perfecte equilibri productiu i vegetatiu, de vinyes amb una edat d'entre 25 i 30 anys. Després de la fermentació a baixa temperatura, els vins estan en contacte amb les seves mares fines fins al moment de l'embotellat per buscar així una boca més àmplia i una major complexitat. El resultat és un vi fresc i, alhora, gras i persistent, amb uns matisos al nas típics de la varietat, buscant sempre els aromes més fruiters.

És un vi molt apropiat per acompanyar uns entrants com les nostres cloïsses en salsa verda, les gambetes saltades amb all, la terrina de foie micuit amb ccompota de escalomias, o plats com l'orada al forn amb coulis de porros i xips cruixents, el lluç amb alls tendres, daus de tomàquet i allioli de pebrot escalivat, o fins i tot un arròs caldosito amb llamàntol.
El seu autor recomana servir-lo a una temperatura d'entre 8 i 10 º C per gaudir al màxim i, sempre porsupuesto, en una bona taula i en bona companyia.

Bon profit i... ens veiem a taula!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada