dimecres, 30 de març del 2011

Les modes sempre tornen.

Sigui holandesa o anglesa, la ginebra és un aiguardent que va trobar en el seu moment la més alta acceptació i el major consum en comparació a altres begudes.Tal és així, que cada vegada més s'estan obrint camí en el mercat espanyol reconeguts i originals productes nous per al client d'aquí.
Explica la llegenda que un tal Sylvius de la Boe, famós bticario de la ciutat de Leiden, va elaborar a Amsterdam el primer elixir terapèutic a partir de les baies del ginebró. La veritat és que des dels segles XV i XVI, en els paísesbajos es van desenvolupar tècniques de destil a escala industrial. La famosa casa Bols data de 1575, i en un tractat de destil.lació de 1682 apareix una clara menció de "acqua juniperi", antecessora de "jenever" holandès i del gin anglès. D'altra banda la utilització de baies de ginebre com a producte beneficiós per al ronyó ve de molt antic.
La ginebra és un aiguardent obtingut per la desitlación de cereals com l'ordi, el blat de moro i el sègol, degudament rectificats i aromatitzats amb baies de ginebre. Tant el sabor com l'aroma s'aconsegueixen per destil.lació, filtració, addició o maceració del ginebre amb diverses plantes, arrels i pells de cítrics, llavors de coriandre, grans de coriandre, arrel de Angelica, canya-fisula, canyella, comí, anís, cardamom, pells de taronja ... o fins i tot cogombre, com la ginebra Hendricks.
En el "bon estar" busquem sempre de ser originals i oferir al client una cosa diferent.Precisament per això hem "adoptat" per a la nostra oferta de begudes aquesta singular ginebra.
Hendrick's és elaborada artesanalment i sempre en petites partides, uns dos-cents litres en cada destil lació, utilitzant curiosament un alambí que és una còpia exacta del que s'utilitzava en el segle XIX a Escòcia, a la localitat de Girvan.Entre els seus components cal destacar una infusió de pètals de rosa i cogombre que li donen un sabor totalment diferent a les ginebres tradicionals. Una peculiar ampolla fosca.Recomanen servir-la en un got pla, un cop introduït el gel, se li afegeix una rodanxa de cogombre tallada. Hem d´afegir també una tònica de bona qualitat i remoure tot amb la rodanxa de cogombre i ja tenim el "Gin Tonic by Hendrick´s" llest per prendre.

Ja veieu, la millor manera d'acabar una bona soparet en bona companyia.
Bon Profit i... ens veiem a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada